Reacties voor: iPhone 4S maakt gebruik van Russisch satellietnetwerk GLONASS

De iPhone 4S maakt gebruik van GLONASS, een Russisch sattelietnetwerk. Deze wordt gecombineerd met Assisted GPS om het beste resultaat te leveren.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 18 reacties

  1. Hier heb ik al zo lang op gewacht, echt in één woord; Ge-wel-dig 😉

  2. Dit is een zeer welkome toevoeging, het noordelijk halfrond is gigantisch, en als je nu zowel GLONASS als GPS hebt heb je alles in kaart, dus ook in het grote Rusland! Voor de Nederlanders die vooral in Frankrijk zitten met de zomervakantie is het misschien niet interessant, maar voor velen zeker wel (zowel in als buiten NL)

  3. Als het daardoor beter werkt is het altijd meegenomen.

  4. ik vind het best boeiend, toch iets nieuws exclusief voor de iPhone 4S

  5. Ik heb altijd binnen 5 seconden een fix, dus ik denk niet dat ik het echt nodig heb.

  6. Kleine opmering: “…naast de gebruikelijke GPS-systemen…” GPS is de ‘merknaam’ van het Amerikaanse satelliet navigatie systeem.

    Wel interessant, dit betekend dat ze een chiquere ontvanger in de iPhone hebben geplaatst welke dus naast GPS ook GLONASS kan ontvangen.

    Als ze opschieten misschien een Galileo ontvanger in de iPhone 7 of 8? 😉

  7. Dit is goed nieuws! In oorlogstijd kunnen de amerikanen het GPS systeem uitschakelen voor de ” Vijand ” Door dit foefje kunnen wij dan blijven navigeren 😛

  8. Leuke informatie, desondanks snap ik de zet niet van Apple.
    Momenteel heeft Rusland slechts 11 van de 24 satellieten actief.
    Tevens staat de nauwkeurigheid afgesteld tot maximaal 55 meter.(maximaal haalbaar is 10meter)
    GPS (global posiotioning system) is dan toch een stuk nauwkeuriger en heeft tevens 24 satellieten in gebruik.
    Project Galileo mag wat mij betreft opschieten (2015 gereed) dit heeft een nauwkeurigheid van maar liefst 30 centimeter.
    Maar om weer ontopic te komen, alle kleine beetjes helpen.
    Via deze manier zou de iPhone al gauw met gemak 6 a 7 satellieten moeten kunnen vinden op locatie.

  9. Weer iets waar Iphone 4S in excelleert!

  10. dat is mooi, heb je sneller een fix. Dat komt programma’s die gebruik maken van gps informatie ten goede. Zoals tomtom, navigon enz.

  11. @kevins: Wat vind je hier leuk aan dan? Het feit dat de 4S sneller je locatie weet? Als Apple dit niet had laten weten, zou iedereen denken dat de iPhone sneller je locatie weet dan een ‘normale’ smartphone (terwijl dit natuurlijk door tvoeging van ondersteuning voor GLONASS komt) omdat het een iPhone is. Maar nu weet iedereen dat het daar niet aan ligt….

    Ik geeft toe, misschien een beetje ver gezocht 🙂

  12. ‘globalnaya’ is meen ik ‘wereld’, niet ‘globaal’. Globaal betekent ‘ongeveer’. Nouja, dat past dan wel weer bij die 55 meter eigenlijk 😉

  13. @ASN: Volgens mij ligt Frankrijk ook ‘nog net’ op het noordelijk halfrond?
    Ik denk dat 80% van de iPhone bezitters op het Noordelijk halfrond wonen, dus fijn om erbij te hebben!

  14. @Boer Henk: Globaal is zowel ‘ongeveer’ als ‘wereldwijd’ 😉

    Leuk dat er gebruik van 2 systemen wordt gemaakt, maar als deze tweede niet veel nauwkeuriger is, dan weet ik even niet wat ik hier nou mee moet… Sneller positie, oké, maar nauwkeuriger mis ik nog.

    Hoevaak dat tomtom niet zegt dat ik naast de snelweg rijdt… 😛

  15. Origineel geplaatst door joppie
    Kleine opmering: “…naast de gebruikelijke GPS-systemen…” GPS is de ‘merknaam’ van het Amerikaanse satelliet navigatie systeem.Wel interessant, dit betekend dat ze een chiquere ontvanger in de iPhone hebben geplaatst welke dus naast GPS ook GLONASS kan ontvangen.Als ze opschieten misschien een Galileo ontvanger in de iPhone 7 of 8?

    Vreemd, ik dacht dat het amerikaanse systeem officieel NAVSTAR heet…

  16. @sNicker: @Boer Henk: Globaal slaat etymologisch terug op globe, dat (wereld)bol betekent. Globaal betekent dus ‘de hele wereld (alles)
    in ogenschouw genomen’, oftewel ‘gemiddeld’. Dat zou je kunnen interpreteren als ‘ongeveer’, maar dat betekent het niet.

  17. Ze hebben GLONASS toegevoegd omdat er op GPS only devices een invoer tax zit in Rusland, dus GLONASS toevoegen is een PRO (snellere fix) en kostenbesparend voor de russische markt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.